71 poze   24253 vizite

Pesticide naturale -in gradina_1

Pesticide naturale ieftine – tratamente bio pentru grădina ta

( Jorjette C 02/03/2014)


Te-ai întrebat vreodată ce făceau fermierii cu sute de ani în urmă pentru a lupta împotriva dăunătorilor culturilor? Mult înainte de inventarea pesticidelor chimice nocive, fermierii, gospodarii, foloseau pesticide naturale .

Retete de pesticide naturale, organice, necostisitoare pentru grădina ta
Ulei de neem



Indienii foloseau ulei de neem pentru apărarea împotriva dăunătorilor. De fapt, sucul de neem este cel mai puternic pesticid natural de pe planetă. Acest suc este extrem de amar şi are efecte imediate. Poate fi cumpărat de la o serie de companii de renume.

Pentru a-ţi face propriul spray cu ulei de neem, adaugă 14 g de ulei de neem şi jumătate de linguriţă de săpun lichid organic la 2 litri de apă caldă. Se amestecă încet. Adaugă conţinutul într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-l imediat.

Spray cu sare de Himalaya

Pentru a trata plantele infestate cu acarieni, se amestecă 2 linguri cu cristale de sare de Himalaya în 4 litri de apă caldă şi se pulverizează pe zonele infectate.

Ulei mineral

Se amestecă 10-30 ml de ulei de calitate superioară cu un litru de apă. Se amestecă bine şi se foloseşte cu ajutorul unei sticle cu pulverizator. Acest pesticid natural funcţionează bine pentru deshidratarea insectelor şi a ouălor acestora.

Ulei de citrice cu piper cayenne

Acesta este un pesticid organic care funcţionează bine în cazul furnicilor. Pur şi simplu se amestecă 10 picături de ulei esenţial de citrice cu o linguriţă de piper cayenne şi o ceaşcă de apă caldă. Se agită bine şi se pulverizează în zonele afectate.

Săpun organic, ulei de portocale şi apă

Pentru a prepara acest pesticid natural, se amestecă 3 linguri de săpun lichid organic cu 30 ml ulei de portocale şi 4 litri de apă. Se agită bine. Acesta este un tratament eficace pentru melci şi poate fi pulverizat direct pe furnici şi gândaci.

Ulei de eucalipt

Un excelent pesticid natural pentru muste, albine şi viespi – pur şi simplu se pun câteva picături de ulei de eucalipt unde se găsesc insectele. Toate vor pleca înainte să faci cunoştinţă cu ele.

Spray de ceapă şi usturoi

Toacă mărunt un căţel de usturoi, o ceapă medie şi adaugă-le la un litru de apă. Aşteapă o oră, adaugă o linguriţă de piper cayenne, o lingură de săpun organic şi amestecă foarte bine. Acest pesticid organic îşi păstrează potenţa timp de o săptămână dacă este ţinut la frigider.

Ceai din flori de crizanteme

Aceste flori conţin un component chimic foarte puternic, denumit piretru. Această substanţă atacă sistemul nervos al insectelor, imobilizându-le. Pentru a face acest ceai, ai nevoie de 100 g de flori uscate la un litru de apă. Se fierb timp de 20 de minute, se strecoară, se răceşte şi se pune ceaiul de crizanteme într-o sticlă cu pulverizator. Acest puternic pesticid natural poate fi depozitat timp de până la 2 luni de zile. Pentru o eficacitate sporită, poţi adăuga câteva picături de ulei de neem organic.

Spray de tutun

Tutunul este toxic pentru oameni, însă este folosit ca pesticid natural pentru uciderea omizilor şi afidelor. Se ia o cană de tutun şi se amestecă cu 4 litri de apă (de preferinţă tutun organic). Se lasă amestecul la macerat peste noapte. După 24 de ore, amestecul ar trebui să aibă o culoare maro deschis. În cazul în care este un maro închis, se adaugă mai multă apă. Acest amestec poate fi folosit pe cele mai multe plante, cu excepţia celor din familia Solanacee (tomate, ardei, vinete, etc). Acesta este Unul dintre cele mai bune pesticide naturale. Ajuta mult si daca plantezi tutun in gradina, este un foarte bun protector!



Pudră de ardei iute şi pământ de diatomee

2 ardei iuţi uscaţi se fac pudră fină, se amestecă cu o ceaşcă de pământ de diatomee şi se adaugă la 2 litri de apă. Se lasă amestecul peste noapte, se pune într-un pulverizator şi se amestecă bine înainte de folosite.

Pământul de diatomee

Împrăştie pământul de diatomee la baza plantei. De asemenea, prafuieşte cu acest pământ frunzele şi tulpinile, pentru a asigura o barieră între plante şi insecte.

pamant de diatomee



Pământul de diatomee este util şi în cazul în care ai probleme cu puricii. Dacă ai animale de companie şi ai probleme cu puricii, atunci pune grămăjoare de pământ în diverse locuri din casă, pe la colţuri, şi aceştia vor dispărea. (Se poate găsi sub numele de kieselgur, pământ de diatomee, pămânțel,diatomit sau diatomita – pulbere utilizata si in constructii).

Ceai de usturoi sau ceapă

Prepară un ceai de usturoi sau ceapă, apoi după ce se răceşte, pune-l într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează conţinutul flaconului pe plantele cu insecte.

Zaţ de cafea

Presară zaţ de cafea în jurul bazei fiecărei plante infestate din curte sau grădină. Răsadurile sunt cele mai vulnerabile la infestare, din moment ce au mai puţină umiditate decât plantele dezvoltate complet.

Trifoi tocat si alte pesticide naturale

Se presară trifoi tocat într-un strat destul de gros, ca un pat, în grădină, în zona cu plantele afectate. Folosind trifoi tocat pe post de mulci, gandacii, puricii, insectele in general vor sta la distanţă de zona tratată.

Presară mentă, iarba mâţei (Nepeta Cataria), frunze de soc sau frunze de roşii la baza plantelor afectate.

buburuzele pesticide naturale

Un mic secret pentru grădina ta – cu cât ai mai multe buburuze, cu atât ai mai puţine probleme cu dăunătorii. Buburuzele se hrănesc cu afide, musculiţe albe şi alte insecte. Buburuzele pot fi atrase în grădină dacă plantezi margarete sau coada şoricelului (dacă nu ai deja).



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.